Hva er søkemotoroptimalisering?

Søkemotoroptimalisering, eller SEO, handler om å forbedre nettsider sin synlighet på det organiske søkeresultatet på søkemotorer som Google og Bing. Et mål for arbeidet med søkemotoroptimalisering, kan være å skaffe mer kvalitetstrafikk, flere nye kunder, og øke markedsandelene – uten å måtte betale for trafikken.

Hvorfor er søkemotoroptimalisering viktig?

Søkemotoroptimalisering er viktig fordi bedriftens økonomi avhenger av det!

Moderne søkemotoroptimalisering handler om å forstå menneskelig psykologi og dine kunders kjøpsreise.

Du kan så påvirke Googles “matchmaker”-rolle med å hjelpe kunder å finne passende tilbydere/selgere.

SEO hjelper Google med å forstå at du er det beste alternativet for personer som bruker søkemotoren for å finne, vurdere, sammenligne, og kjøpe produkter og og tjenester du selger.

Dette må bedriftsledere være klar over.

Hva er organisk søk?

Med organisk søk menes det ubetalte søkeresultatet. Trafikk du får fra organisk søk kalles for organisk søketrafikk, som er gratis. Denne delen av søkemotoren påvirkes ikke av betalt annonsering.

Fakta om organisk søk:

 1. Penger har ingen innflytelse på det organiske søkeresultatet.
 2. Ingen kan betale seg til topps på organisk søk med annonsering.
 3. Penger og budsjett, er ikke en rangeringsfaktor.

Den andre delen av søkemotoren, kalles betalt søk. Her er penger en av rangeringsfaktorene, og du kan kjøpe deg synlighet. Dette gjør du med Google Ads, tidligere kalt Google Adwords.

Det du må vite om, er at majoriteten av de som bruker Google, klikker på det organiske søkeresultatet.

Volumet og potensialet ditt for å skape rask lønnsom vekst som varer, er størst i organisk søk.

Vi anbefaler at du jobber med både søkemotoroptimalisering (organisk søk) og Google Ads (betalt søkemotorannonsering).

Hvem trenger søkemotoroptimalisering?

Oppsummert med ett ord: Alle.

Alle bedrifter trenger søkemotoroptimalisering. Du trenger SEO dersom du selger noe. Dette gjelder både lokale bedrifter og rene nettbutikker, samt dem som selger på nett i kombinasjon med fysiske butikker og varehus.

Hvor raskt bedriften din vokser vil avhenge av hvor du rangerer på Google for relevante søketermer og nøkkelord. Dersom du undervurderer eller ignorerer SEO, lar du konkurrentene vokse seg sterkere og spise av din markedsandel. Når nye kunder ikke finner deg, sakker veksten ned og du vil stagnere.

Hva koster SEO?

Det er ikke rett frem å sette en prislapp på søkemotoroptimalisering.

Hva SEO koster avhenger av

 • hvilken type forretninger du gjør
 • dine kunder
 • dine KPI-er, mål og målsettinger
 • din markedsandel
 • din konverteringsrate og marginer

Dersom søkemotoroptimalisering maksimerer dette og du tjener mer enn du bruker, koster det da penger – eller tjener du penger?

Godt planlagt, korrekt implementert og intelligent ledet SEO er en investering som betaler seg rikelig. Du vil forstå dette bedre når du leser artikkelen «Hva koster SEO?«.

Hvorfor velge oss som ditt SEO-byrå?

Vi er annerledes enn mange andre selskaper som tilbyr SEO-tjenester fordi vi fokuserer på å drive penger inn på våre kunders bankkontoer.

 • Vi graver dypt, med grundige undersøkelser og analyse
 • Vi prioriterer, leder kunder mot lønnsomme aktiviteter
 • Vi legger fundamentet for jevn, pålitelig vekst du kan stole på
 • Vi styrker ditt forsvar mot konkurrenter

Vi bruker et strategisk rammeverk for søkemotoroptimalisering som har skaffet milliarder av kroner for våre kunder (noen omsetter for over milliarden fra Google organisk søk og SEO alene!)

Hvordan jobber vi med søkemotoroptimalisering?

Vår søkemotoroptimalisering involverer et velprøvd og velfungerende strategisk rammeverk vil gjøre din bedrift mer synlig på Google, gi flere konverteringer og forbedre lønnsomheten.

Vi mener at SEO må bygges inn i bedriften din, og baseres på data og analyse i stedet for gjetting. Vi hjelper våre SEO-kunder med å

 • sette riktige mål
 • evaluere risiko og oppside
 • studere konkurrenter
 • estimere profittpotensial
 • velge riktig teknologi
 • definere en innholdsstruktur
 • bygge optimaliserte nettsteder og nettbutikker
 • levere en god kundeopplevelse

Vi fortsetter å teste, måle og forbedre konstant slik at resultatene dine fortsetter å bli bedre. Vi monitorerer 24/7, og informerer deg om noe er galt.

Hvilke SEO-verktøy bruker vi?

Vår søkemotoroptimalisering er skreddersydd for den enkelte kundenes behov. Der det er naturlig og mulig, integrerer vi SEO-rapportering med overordnet rapportering til ledelsen i bedriften, med verktøy og systemer som Google Analytics og Adobe Analytics. Der det er naturlig å ikke rapportere til ledelsen, men til operativt team, gjør vi det.

For operasjonelle mål og KPI-er, bruker vi ulike verktøy som Semrush, SEOmonitor, Deepcrawl, Screaming Frog SEO Spider, Sitebulb, Ryte, Google Lighthouse, Botify, Google Search Console, Google Data Studio og flere andre.

Hva er en SEO-analyse?

SEO-analyse er en bred og dyp studie av alle områder hvor Google evaluerer din bedrift. Det inkluderer teknisk SEO, innholdsanalyse, markedsundersøkelser, innholdsmangelanalyse, med mer.

For å hjelpe deg med å komme i kontakt med kunder, identifisere problemer de ønsker løst, og etablere tillit raskt, vi vil først sitte oss ned med deg og

 • studere bedriften din
 • forstå hva som er unikt
 • evaluere markedet ditt og kundene dine
 • analysere dine konkurrenter
 • finne veier som lar deg maksimere dine KPIer og forretningsmål

Men billig SEO-analyse er vanligvis IKKE det beste!

Dette er grunnen. Leverandører gir ofte bort en veldig begrenset rapport som mangler viktige detaljer, som et salgstriks for å lande nye kunder.

Kun en dyptgående og bred SEO-analyse vil sette skikkelig fart på omsetningen og overskuddet. Du vil raskt oppdage at en høyere prislapp for en grundig, kvalitetsanalyse er bedre.

Hvilke SEO-løsninger tilbyr vi?

Vi tilbyr en rekke avtaler for å passe for våre ulike kunder. Vi arbeider ofte på

 • månedlige retainer-avtaler med fast månedlig kostnad
 • konsulent-oppdrag som prosjektavtaler, med fastpris eller timepris

Du vil alltid få den beste avtalen vi kan gi deg, med dine behov dekket og kostnader under kontroll.

Følger vi Googles retningslinjer og anbefalinger for SEO?

Alltid!

Dette er viktig for deg og våre andre kunder fordi:

 • Lenkebygging kan føre til Google-straff. Mange SEO-byråer og freelancere selger fremdeles slikt – fordi det virker. Men vær klar over, det gjør også doping… til du blir tatt!
 • Google vil forstå nettstedet ditt bedre, navigere det knirkefritt, og rangere det skikkelig.
 • Våre SEO-tjenester er basert på hvordan Google virker i dag og fremover, ikke hvordan det var før i tiden. Vi begrenser ikke vår optimalisering kun til nettstedet ditt, men går langt utover det.

Hva annet er unikt med våre SEO-tjenester?

 • Vi følger ikke blindt sjekklister eller gjenbruksmaler, fordi universalløsninger ikke er effektivt lenger.
 • Vi tilbyr opplæring og kursing, slik at dine interne ansatte eller team kan ta over seinere. Dette er en viktig faktor i våre kunders suksesshistorier.
 • Vi identifiserer svakheter, muligheter, styrker og trusler i markedet, og gir deg løsningsforslag slik at du kan ta ut ditt fulle potensial.
 • Til slutt etablerer vi kontrollrutiner og rapporterer til deg periodevis med prioriterte, handlingsrettede råd om mål og KPI-er. Du kan sette dem på din prioriteringsliste og ta grep uten ventetid.

Vi mener at vi skal gjøre en forskjell, ikke bare gi deg noe å gjøre. Handling er ofte forvekslet med fremskritt. Vi prioriterer tiltak basert på deres effekt, og hjelper deg med å trå ut av det lite fruktbare hamsterhjulet.

Vår søkemotoroptimalisering hjelper din bedrift med å komme i synk med kundene, skape lønnsom vekst og bygge en pålitelig, forutsigbar inntektsstrøm som fyller opp bankkontoen din!