SEO for nettbutikker og e-handel

E-commerce SEO

Ser dere etter en dyktig og erfaren spesialist på søkemotoroptimalisering for nettbutikker og e-handel som kan øke trafikken og salget i nettbutikken?

SEO-analyse

Søkemotorer er en integrert del av dine kunders liv. De bruker søkemotorer til å finne, vurdere og velge varer. Søkemotorer er i dag kritisk for bedriftens økonomiske resultater. Derfor bør SEO ha høyeste prioritet.

Search Planet er ekspert på SEO-tjenester innen e-handel. Våre typiske kunder er nettbutikker med 100+ millioner kroner i årlig omsetning. Flere av dem omsetter for milliarder årlig, i hvert land.

Når store bedrifter kommer til oss, er det fordi vi har rykte på oss for å være en av de beste i klassen på SEO for bedrifter som selger varer på nett, i en nettbutikk, i kombinasjon med salg av produkter i fysiske lokale varehus og butikker, offline.

Du kan for eksempel få hjelp til å:

 • kartlegge det totale markedet for organiske søk på Google etter det du tilbyr, og deretter finne ut hvor stor del av dette markedet du for tiden dekker. Resultatet viser deg hvor stort ditt potensielle marked er, målgruppen du kan nå gjennom effektiv bedriftsutvikling.
 • dele målmarkedet inn i kategorier, underkategorier, eller produktspesifikke nivåer.
 • kombinere denne informasjonen med dine egne nettanalysedata, salgstall og profittmarginer for å beregne hvor mye du kunne tjene hvis du klarte å nå ditt fulle potensial, i form av markedsandel.
 • utarbeide prognoser på grunnlag av konkrete tall (penger) og forkjellige valutaer (f.eks. NOK, USD eller EURO).
 • vise hvor stor del av potensiell nettstedtrafikk (besøkende, potensielle kjøpere) du for øyeblikket går glipp av, basert på historiske søkedata og trender.
 • lage fremtidige inntjeningsestimater, basert på hvor effektivt trafikk til nettstedet historisk sett er konvertert til salg. Du kan for eksempel beregne effekten det ville ha på omsetning og profitt om du klarte å rykke opp fra femteplass til tredjeplass på Google-søk.

Dette er hva vi kan gjøre for dere

Våre tjenester omfatter både teknisk SEO og operativ søkemotoroptimalisering, samt planlegging og utarbeidelse av effektive innholdsstrategier som er skreddersydd nettbutikkers unike behov.

Vi kan hjelpe dere med nødvendige data og innsikter, slik at markedsføringstiltakene deres kan gi varige resultater.

Vi kan hjelpe dere med å bygge en best mulig bro mellom e-handelsplattformen dere bruker og eksterne byråer for markedsføring og/eller innhold.

Vi kan spare dere for mye tid og penger, samt irritasjonen over å måtte fikse på ting som ikke fungerer etter at nettbutikken er oppe på nett.

Vi tilbyr strukturerte og organiserte tjenester som er lette å forstå, og som raskt kan omsettes i handling.

Våre SEO-forslag og -anbefalinger vil fungere for dere, uavhengig av hvilke e-handelsaktiviteter dere driver med, og vil hjelpe dere med følgende:

 • prioritering av tiltak, som gir resultater raskere
 • smartere arbeid med produktkategorier, produktlinjer eller enkeltvise produktsider
 • fastsettelse av hva som kan vente eller droppes helt av effektivitetshensyn
 • planlegging av informasjonsarkitektur, nettstedsstruktur og intern lenkearkitektur
 • innholdsstrategi (involverer blant annet situasjonsanalyse, søkeordsanalyse, webanalyse og konkurrentanalyse)
 • samkjøring med produktdatabaser som omfatter bruksklare produktbeskrivelser
 • økt trafikk gjennom innholdsmarkedsføring

Hvorfor store selskaper velger oss for SEO-tjenester

Som kunde hos Search Planet får dere flere fordeler:

 • Dere får alt dere trenger for e-handelsrelatert SEO – fra teknisk kompetanse til strategisk rådgivning, eller opplæring av ansatte, partnere eller andre involverte.
 • Vår totalpakke med SEO-tjenester og -opplæring omfatter seminarer, kurs og interne foredrag skreddersydd for bedriften og dens ansatte.
 • Etter mange år i bransjen har våre ansatte også bygget opp en liste over kontakter og leverandører som vi kan involvere dersom dere har spesielle behov eller mangler intern kompetanse for å håndtere en bestemt oppgave.
 • Dere vil dra nytte av vår omfattende erfaring med en rekke forskjellige verktøy, programvare og plattformer, slik at dere unngår å velge feil partner eller plattform, og generelt unngår feilene mange andre gjør.
 • Dere får de beste rådene om hvordan dere kan bruke markedsføringsressurser på en mest mulig effektiv og kostnadseffektiv måte, slik at dere får en god prosess uten kostbare forsinkelser eller frustrerende feiltrinn.

Skreddersøm for dín nettbutikkløsning

Vi kjenner de fleste e-handelsplattformer, nettbutikkløsninger og publiseringsløsninger på markedet, og har jobbet med disse i flere år. Det som er viktig eller relevant å vite om for å realisere gode SEO-resultater, vet vi om. Vi hjelper deg med å identifisere og kartlegge flaskehalser og barrierer for gode rangeringer på Google og andre søkemotorer, og unngå dem før du starter.

Vi er erfaren på de fleste nettbutikkløsninger og e-handelsplattformer i det norske markedet, men det følgende vi arbeider mest med:

Et samarbeid med oss sikrer suksess

Vi jobber typisk med selskaper som har 500+ millioner kroner i årlig omsetning i nettbutikken. Tjenestene våre passer best for storbedriftsmarkedet – ikke for små- eller mellomstore bedrifter. Våre tjenester er spesielt bra for organisasjoner med diversifiserte markedsføringsstrategier.

Vår spesialitet er SEO for e-handel for store nettbutikker, og vi er det trygge alternativet for store organisasjoner og nettbutikker med høy omsetning som ikke har råd til å gjøre feil, og som trenger strømlinjeformede og effektive systemer som fungerer problemfritt – også når mange mennesker og team jobber opp mot systemene.

Slike spesialiserte SEO-tjenester er kanskje ikke helt billige, men kundene våre opplever at det er en investering som betaler seg selv – ofte med flergangen.

Dette er ofte store organisasjoner som både opererer nettbutikker og fysiske lokale butikker, og som krever integrerte SEO-tjenester tilpasset deres nettbutikker og e-handelsløsninger.

De fleste e-handelsansvarlige vi jobber med, har egne folk som jobber med programmering, utvikling og implementering (enten interne medarbeidere eller innleide leverandører). De ønsker gjerne å ansette en ekstern konsulent til å veilede dem.

Hvis dette virker relevant for deres bedrift, ønsker vi gjerne å bli en «forsterkning» på teamet.

Noen som kan ta dere til neste nivå.

Samarbeide tett med dere, for å ta dere fra «gode» til «utrolige».

Gratis demo

Vi kommer gjerne til deg, eller du kan komme til oss i våre kontorer i Posthuset i Oslo sentrum for en demo og uforpliktende samtale. Vi holder til vegg i vegg med Oslo Sentralstasjon (Oslo S).

For en gratis demo og presentasjon av hvordan vi kan finne sammen i et lønnsomt samarbeid, er det bare å ta kontakt.