SEO for nettbutikker og e-handel

E-commerce SEO

Ser dere etter en dyktig og erfaren SEO-konsulent som kan øke trafikken og salget i nettbutikken? Som kan levere en helhetlig og effektiv markedsføring av din nettbutikk på Google?

Søkemotorer er en integrert del av dine kunders liv. De bruker søkemotorer til å finne, vurdere og velge varer. Søkemotorer er i dag kritisk for bedriftens økonomiske resultater. Derfor bør SEO ha høyeste prioritet.

Search Planet er ekspert på SEO-tjenester innen e-handel for storbedriftsmarkedet. Våre typiske kunder er nettbutikker med 100+ millioner kroner i årlig omsetning. Kundene kommer til oss fordi vi har rykte på oss for å være gode på markedsføring av nettbutikker på Google.

Du kan for eksempel få hjelp til å:

 • kartlegge det totale markedet for organiske søk på Google etter det du tilbyr, og deretter finne ut hvor stor del av dette markedet du for tiden dekker. Resultatet viser deg hvor stort ditt potensielle marked er, målgruppen du kan nå gjennom effektiv bedriftsutvikling.
 • dele målmarkedet inn i kategorier, underkategorier, eller produktspesifikke nivåer.
 • kombinere denne informasjonen med dine egne nettanalysedata, salgstall og profittmarginer for å beregne hvor mye du kunne tjene hvis du klarte å nå ditt fulle potensial, i form av markedsandel.
 • utarbeide prognoser på grunnlag av konkrete tall (penger) og forkjellige valutaer (f.eks. NOK, USD eller EURO).
 • vise hvor stor del av potensiell nettstedtrafikk (besøkende, potensielle kjøpere) du for øyeblikket går glipp av, basert på historiske søkedata og trender.
 • projisere fremtidige inntjeningsestimater, basert på hvor effektivt trafikk til nettstedet historisk sett er konvertert til salg. Du kan for eksempel beregne effekten det ville ha på omsetning og profitt om du klarte å rykke opp fra femteplass til tredjeplass på Google-søk.

Dette er hva vi kan gjøre for dere

Våre tjenester omfatter både teknisk SEO og operativ søkemotoroptimalisering, samt planlegging og utarbeidelse av effektive innholdsstrategier som er skreddersydd nettbutikkers unike behov.

Vi kan hjelpe dere med nødvendige data og innsikter, slik at markedsføringstiltakene deres kan gi varige resultater.

Vi kan hjelpe dere med å bygge en best mulig bro mellom e-handelsplattformen dere bruker og eksterne byråer for markedsføring og/eller innhold.

Vi kan spare dere for mye tid og penger, samt irritasjonen over å måtte fikse på ting som ikke fungerer etter at nettbutikken er oppe på nett.

Vi tilbyr strukturerte og organiserte tjenester som er lette å forstå, og som raskt kan omsettes i handling.

Våre SEO-forslag og -anbefalinger vil fungere for dere, uavhengig av hvilke e-handelsaktiviteter dere driver med, og vil hjelpe dere med følgende:

 • prioritering av tiltak, som gir resultater raskere
 • smartere arbeid med produktkategorier, produktlinjer eller enkeltvise produktsider
 • fastsettelse av hva som kan vente eller droppes helt av effektivitetshensyn
 • planlegging av informasjonsarkitektur, nettstedsstruktur og intern lenkearkitektur
 • innholdsstrategi (involverer blant annet situasjonsanalyse, søkeordsanalyse, webanalyse og konkurrentanalyse)
 • samkjøring med produktdatabaser som omfatter bruksklare produktbeskrivelser
 • økt trafikk gjennom innholdsmarkedsføring

Hvorfor store selskaper velger oss for SEO-tjenester

Som kunde hos Search Planet får dere flere fordeler:

 • Dere får alt dere trenger for e-handelsrelatert SEO – fra teknisk kompetanse til strategisk rådgivning, eller opplæring av ansatte, partnere eller andre involverte.
 • Vår totalpakke med SEO-tjenester og -opplæring omfatter seminarer, kurs og interne foredrag skreddersydd for bedriften og dens ansatte.
 • Etter mange år i bransjen har vi også bygget opp en liste over kontakter og leverandører som vi kan involvere dersom dere har spesielle behov eller mangler intern kompetanse for å håndtere en bestemt oppgave.
 • Dere vil dra nytte av vår omfattende erfaring med en rekke forskjellige verktøy, programvare og plattformer, slik at dere unngår å velge feil partner eller plattform, og generelt unngår feilene mange andre gjør.
 • Dere får de beste rådene om hvordan dere kan bruke markedsføringsressurser på en mest mulig effektiv og kostnadseffektiv måte, slik at dere får en god prosess uten kostbare forsinkelser eller frustrerende feiltrinn.

Skreddersøm for dín nettbutikkløsning

Vi kjenner de fleste e-handelsplattformer, nettbutikkløsninger og publiseringsløsninger på markedet, og har jobbet med disse i flere år. Det som er viktig eller relevant å vite om for å realisere gode SEO-resultater, vet vi om. Vi hjelper deg med å identifisere og kartlegge flaskehalser og barrierer for gode rangeringer på Google og andre søkemotorer, og unngå dem før du starter.

Vi er spesielt gode på følgende plattformer:

Dere vil samarbeide med en anerkjent SEO-konsulent

Trond Lyngbø er ingen nybegynner! I over ti år har han gitt ledende selskaper råd om e-handel og forretningsstrategi. Allerede i 2002 fikk han sin første e-handelssertifisering. Det begynner å bli en stund siden!

Han har skrevet noen av de mest populære artiklene om SEO for e-handel på den bransjeledende nettsiden Search Engine Land. Han har jobbet med programmer for SEO-strategi og innholdsstrategi for en rekke Fortune 500-selskaper.

Trond er også oppført som en av verdens 25 ledende SEO-spesialister hos Forbes. I flere år har han holdt innlegg på konferanser og arrangementer i SEO-bransjen om SEO for e-handel, spesielt for bedrifter med diversifiserte markedsføringsstrategier. Et raskt innblikk i hans erfaring med SEO i omnikanal-markedsføring vil du få ved å lese denne og denne saken. Da får du også mange gode råd og gratis-tips.

Tronds bakgrunn som systemingeniør og spesialisering innen e-handel og databasedrevne nettsteder, og sertifisering som webmaster (allerede i år 2001) gir ham et unikt perspektiv for å kunne analysere og forstå e-handelsplattformer og vanlige problemer som holder nettbutikker og e-handelsorganisasjoner tilbake.

Alt dette bidrar til SEO-verdien som vi i Search Planet tilbyr våre e-handelskunder.

Et samarbeid med oss sikrer suksess

Vi jobber typisk med selskaper som har +100 millioner kroner i årlig omsetning i nettbutikken. Tjenestene våre passer best for storbedriftsmarkedet – ikke for små- eller mellomstore bedrifter. Våre tjenester er spesielt bra for organisasjoner med diversifiserte markedsføringsstrategier.

Vår spesialitet er SEO for e-handel for storbedriftsmarkedet, og vi er det trygge alternativet for store organisasjoner og nettbutikker med høy omsetning som ikke har råd til å gjøre feil, og som trenger strømlinjeformede og effektive systemer som fungerer problemfritt – også når mange mennesker og team jobber opp mot systemene.

Slike spesialiserte SEO-tjenester er kanskje ikke helt billige, men kundene våre opplever at det er en investering som betaler seg selv – ofte med flergangen.

Dette er ofte store organisasjoner som både opererer nettbutikker og fysiske lokale butikker, og som krever integrerte SEO-tjenester tilpasset deres nettbutikker og e-handelsløsninger.

De fleste e-handelsansvarlige vi jobber med, har egne folk som jobber med programmering, utvikling og implementering (enten interne medarbeidere eller innleide leverandører). De ønsker gjerne å ansette en ekstern konsulent til å veilede dem.

Hvis dette virker relevant for deres bedrift, ønsker vi gjerne å bli en «forsterkning» på teamet.

Noen som kan ta dere til neste nivå.

Samarbeide tett med dere, for å ta dere fra «gode» til «utrolige».

Gratis demo

For en gratis demo og presentasjon av hvordan vi kan finne sammen i et lønnsomt samarbeid, er det bare å kontakte Trond Lyngbø på e-post trond.lyngbo (alfakrøll) searchplanet.no

Han kan også nås på telefon (+47) 464 44 999

Vår garanti er som følger: Dere vil jobbe direkte med Trond Lyngbø.

Trond er en erfaren SEO-konsulent med over ti års erfaring innen SEO, innholdsstrategi og digital analyse. Trond har en spesiell interesse for e-handelsrelatert SEO. Han har vært topplistet SEO-spaltist på det bransjeledende nettstedet Search Engine Land i fem år på rad (2015, 2014, 2013, 2012, 2011).

Blant kundene hans finnes multinasjonale Fortune 500-selskaper og store norske e-handelsselskaper og nettbutikker som han har hjulpet til økt vekst gjennom mer effektive SEO-strategier og -teknikker. Når du leier inn oss, får du selve «Ferrarien» innen e-handelsrelatert SEO!

Search Planet er et lite selskap med fokus på tett og personlig samarbeid med kundene våre. Dere vil jobbe med Trond selv. Dere får hans private telefonnummer som dere kan ringe for å komme i kontakt med ham hver dag, hele døgnet.

OK – nå er resten opp til dere. For å avtale en gratis demo om våre SEO-tjenester for e-handel og se hvordan de kan være til nytte for bedriften deres, er det bare å ta kontakt med Trond Lyngbø på trond.lyngbo ( alfakrøll) searchplanet.no

Send eventuelt en henvendelse via kontaktskjemaet.

Vi kommer gjerne til deg, eller du kan komme til oss i våre kontorer i Posthuset i Oslo sentrum for en demo og uforpliktende samtale. Vi holder til vegg i vegg med Oslo Sentralstasjon (Oslo S). Norges mest sentrale kontorbygg, antakelig. Alltid raskt og enkelt å komme seg til oss.

Be gjerne om et uforpliktende møte. Vi hjelper deg!