NETTHANDEL

SEO for nettbutikker og e-handel


Våre SEO-spesialister er dyktige og har lang hands-on erfaring med SEO for større retailaktører.

Skjermbilde fra Google Analytics etter SEO for nettbutikk

LØNNSOM VEKST

Vi skaper finansiell påvirkning


Langvarig høy effekt på forretningskritiske mål og KPIer.

TREFFSIKKERT

Hvordan kan vi hjelpe deg?


Du vil få flere kunder og salg, og etablere nye kunderelasjoner. I tillegg til økt omsetning vil du oppleve effektiv merkevarebygging.

Ser dere etter en dyktig og erfaren spesialist på søkemotoroptimalisering for nettbutikker og e-handel som kan øke trafikken og salget i nettbutikken?

Søkemotorer er en integrert del av dine kunders liv. De bruker søkemotorer til å finne, vurdere og velge varer. Søkemotorer er i dag kritisk for bedriftens økonomiske resultater. Derfor bør SEO ha høyeste prioritet.

Search Planet er ekspert på SEO-tjenester innen e-handel. Våre typiske kunder er nettbutikker med 100+ millioner kroner i årlig omsetning. Flere av dem omsetter for milliarder årlig, i hvert land.

Når store bedrifter kommer til oss, er det fordi vi har rykte på oss for å være en av de beste i klassen på SEO for bedrifter som selger varer på nett, i en nettbutikk, i kombinasjon med salg av produkter i fysiske lokale varehus og butikker, offline.

Du kan for eksempel få hjelp til å:

 • kartlegge det totale markedet for organiske søk på Google etter det du tilbyr, og deretter finne ut hvor stor del av dette markedet du for tiden dekker. Resultatet viser deg hvor stort ditt potensielle marked er, målgruppen du kan nå gjennom effektiv bedriftsutvikling.
 • dele målmarkedet inn i kategorier, underkategorier, eller produktspesifikke nivåer.
 • kombinere denne informasjonen med dine egne nettanalysedata, salgstall og profittmarginer for å beregne hvor mye du kunne tjene hvis du klarte å nå ditt fulle potensial, i form av markedsandel.
 • utarbeide prognoser på grunnlag av konkrete tall (penger) og forkjellige valutaer (f.eks. NOK, USD eller EURO).
 • vise hvor stor del av potensiell nettstedtrafikk (besøkende, potensielle kjøpere) du for øyeblikket går glipp av, basert på historiske søkedata og trender.
 • lage fremtidige inntjeningsestimater, basert på hvor effektivt trafikk til nettstedet historisk sett er konvertert til salg. Du kan for eksempel beregne effekten det ville ha på omsetning og profitt om du klarte å rykke opp fra femteplass til tredjeplass på Google-søk.

PRIORITERINGER

Dette er hva vi kan gjøre for dere


Vi hjelper deg å sette riktige prioriteringer og mål, eksempelvis ved å kvalitetssikre investeringene dine før du gjør dem.

Våre tjenester omfatter både teknisk SEO og operativ søkemotoroptimalisering, samt planlegging og utarbeidelse av effektive innholdsstrategier som er skreddersydd nettbutikkers unike behov.

Vi kan hjelpe dere med nødvendige data og innsikter, slik at markedsføringstiltakene deres kan gi varige resultater.

Vi kan hjelpe dere med å bygge en best mulig bro mellom e-handelsplattformen dere bruker og eksterne byråer for markedsføring og/eller innhold.

Vi kan spare dere for mye tid og penger, samt irritasjonen over å måtte fikse på ting som ikke fungerer etter at nettbutikken er oppe på nett.

Vi tilbyr strukturerte og organiserte tjenester som er lette å forstå, og som raskt kan omsettes i handling.

Våre SEO-forslag og -anbefalinger vil fungere for dere, uavhengig av hvilke e-handelsaktiviteter dere driver med, og vil hjelpe dere med følgende:

 • prioritering av tiltak, som gir resultater raskere
 • smartere arbeid med produktkategorier, produktlinjer eller enkeltvise produktsider
 • fastsettelse av hva som kan vente eller droppes helt av effektivitetshensyn
 • planlegging av informasjonsarkitektur, nettstedsstruktur og intern lenkearkitektur
 • innholdsstrategi (involverer blant annet situasjonsanalyse, søkeordsanalyse, webanalyse og konkurrentanalyse)
 • samkjøring med produktdatabaser som omfatter bruksklare produktbeskrivelser
 • økt trafikk gjennom innholdsmarkedsføring

FORRETNINGSFORSTÅELSE

Hvorfor store selskaper velger oss for SEO-tjenester


Bedrifter som kommer til oss gjør ikke det for å få mer trafikk, men skalerbar og lønnsom finansiell vekst.

Som kunde hos Search Planet får dere flere fordeler:

 • Dere får alt dere trenger for e-handelsrelatert SEO – fra teknisk kompetanse til strategisk rådgivning, eller opplæring av ansatte, partnere eller andre involverte.
 • Vår totalpakke med SEO-tjenester og -opplæring omfatter seminarer, kurs og interne foredrag skreddersydd for bedriften og dens ansatte.
 • Etter mange år i bransjen har våre ansatte også bygget opp en liste over kontakter og leverandører som vi kan involvere dersom dere har spesielle behov eller mangler intern kompetanse for å håndtere en bestemt oppgave.
 • Dere vil dra nytte av vår omfattende erfaring med en rekke forskjellige verktøy, programvare og plattformer, slik at dere unngår å velge feil partner eller plattform, og generelt unngår feilene mange andre gjør.
 • Dere får de beste rådene om hvordan dere kan bruke markedsføringsressurser på en mest mulig effektiv og kostnadseffektiv måte, slik at dere får en god prosess uten kostbare forsinkelser eller frustrerende feiltrinn.

COMMERCE

Skreddersøm for dín nettbutikkløsning


Våre SEO-spesialister har lang hands-on erfaring med de fleste profesjonelle e-handelsplattformene i markedet.

Vi kjenner de fleste e-handelsplattformer, nettbutikkløsninger og publiseringsløsninger på markedet, og har jobbet med disse i flere år. Det som er viktig eller relevant å vite om for å realisere gode SEO-resultater, vet vi om. Vi hjelper deg med å identifisere og kartlegge flaskehalser og barrierer for gode rangeringer på Google og andre søkemotorer, og unngå dem før du starter.

Vi er erfaren på de fleste nettbutikkløsninger og e-handelsplattformer i det norske markedet, men det følgende vi arbeider mest med:

HØY FORUTSIGBARHET

Et samarbeid med oss sikrer suksess


Baser på dine unike virksomhetsmål kan vi gi deg en realistisk og effektiv plan for å ta ut ditt fulle potensial på en smart og lønnsom måte.

Vi jobber typisk med selskaper som har 500+ millioner kroner i årlig omsetning i nettbutikken. Våre tjenester er spesielt bra for organisasjoner med diversifiserte markedsføringsstrategier.

Vår spesialitet er SEO for e-handel for store nettbutikker, og vi er det trygge alternativet for store organisasjoner og nettbutikker med høy omsetning som ikke har råd til å gjøre feil, og som trenger strømlinjeformede og effektive systemer som fungerer problemfritt – også når mange mennesker og team jobber opp mot systemene.

Slike spesialiserte SEO-tjenester er kanskje ikke helt billige, men kundene våre opplever at det er en investering som betaler seg selv – ofte med flergangen.

Dette er ofte store organisasjoner som både opererer nettbutikker og fysiske lokale butikker, og som krever integrerte SEO-tjenester tilpasset deres nettbutikker og e-handelsløsninger.

De fleste e-handelsansvarlige vi jobber med, har egne folk som jobber med innholdsproduksjon, utvikling og implementering (enten interne medarbeidere eller innleide leverandører). De ønsker gjerne å ansette en ekstern konsulent til å veilede dem.

Hvis dette virker relevant for deres bedrift, ønsker vi gjerne å bli en «forsterkning» på teamet.

Noen som kan ta dere til neste nivå.

Samarbeide tett med dere, for å ta dere fra «gode» til «utrolige».

MEDIEOMTALE

Anerkjent SEO-ekspertise


Våre dyktige ansatte har over flere år oppnådd gode resultater og internasjonal anerkjennelse.

Forbes-omtale.

Omtalt og presentert som en av verdens 25 fremste SEO-spesialister.

Trond Lyngbø: SEO Columnist At Search Engine Land

Search Engine Land: Topplistet SEO-spaltist fem år på rad (50+ publiserte spalter.)

Google IT: Bok om søkemotoroptimalisering med Trond Lyngbø fra Search Planet AS i Oslo, Norge.Google It: Medforfatter av internasjonal bok om SEO utgitt av Springer.

Medieomtale

Pluss mye, mye mer som du kan lese om.

Les mer
SEO-konsulent Trond Lyngbø, Search Planet AS, Oslo, Norge.

Trenger du hjelp med SEO?

Det er alltid spennende med nye utfordringer, spesielt innen retail, e-handel og nettbutikk. Våre konsulenter gleder seg til å høre fra deg.

Ta kontakt