Varehandel

SEO for nettbutikker, e-handel og butikkjeder

Vi gjør nettbutikker, lokale varehus og fysiske butikker bedre synlig på Google.

Få flere betalende kunder. Lever bedre forretningsprestasjoner totalt sett og skap bedre økonomiske resultater.

Vil du høre mer?
SEO-konsulent Trond Lyngbø i Search Planet AS, et SEO-byrå i Oslo, Norge.

Varehandel er et område som krever spesiell kunnskap og kompetanse

Varehandel er et område som krever spesiell kunnskap og i kombinasjon med SEO for nettbutikker trengs det særlig kompetanse.

Landskapet er i konstant endring og du trenger en rutinert SEO-konsulent eller et SEO-byrå som er spesialisert på området, som også må ha den viktige tverrfaglige kompetansen.

Dette er avgjørende, og skaper presedens.

Søkemotoroptimalisering overlapper med en rekke andre fagområder og den som skal jobbe med e-handel og nettbutikker må vite hva de gjør og ha en langt bredere kompetanse og spesialisering innen flere ulike disipliner som involverer teknologiske og innholds-baserte områder på en nettbutikk, for ikke å glemme forretningsforståelse og analyse.

Å hyre riktig person til jobben som er spesialisert på e-handel, kan spare deg for å gå glipp av store verdier og kaste budsjetter ut av vinduet. Med en god strategi og riktige prioriteringer, kan en godt optimalisert nettbutikk drive inn horder av kjøpeklare kunder og realisere flere års omsetning på tidslinjer som handler om kun noen måneder.

Skal du få rikelig igjen for investeringen din, plasser pengene dine der du har høyest realistisk sjanse for å lykkes, og det er hos en dyktig SEO-konsulent eller et SEO-byrå som har spesialisert kompetanse på e-handel og SEO for nettbutikker.

Dersom du hyrer et SEO-byrå eller en SEO-konsulent som selger deg en SEO-strategi og SEO-tjenester som er beregnet på vanlige bedrifter som ikke driver med e-handel, vil du få dårlig avkasting på investeringen din.

Det er viktig at du sjekker at de har den nødvendige spesialiseringen og besitter den komplekse og sammensatte kompetansen og erfaringen som kreves for å være i stand til å utføre jobben på en trygg og effektiv måte.

Vokt deg vel for dette, fordi det involverer en høy sannsynlig risiko for alvorlige konsekvenser som dette:

 • Langvarig, negativ effekt på samtlige av bedriftens unike forretningskritiske mål og finansielle KPI-er.
 • Redusert evne til å forsvare deg mot konkurranse over tid.
 • Høyere kostnader for å forsvare eksisterende omsetning enn nødvendig.
 • Forlengelse av tidslinjer for realisering av inntekter og vekst.

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Ser dere etter en dyktig og erfaren spesialist på søkemotoroptimalisering for nettbutikker og e-handel som kan øke trafikken og salget i nettbutikken?

Søkemotorer er en integrert del av dine kunders liv. De bruker søkemotorer til å finne, vurdere og velge varer. Søkemotorer er i dag kritisk for bedriftens økonomiske resultater. Derfor bør SEO ha høyeste prioritet.

Search Planet er ekspert på SEO-tjenester innen e-handel. Våre typiske kunder er nettbutikker med 100+ millioner kroner i årlig omsetning. Flere av dem omsetter for milliarder årlig, i hvert land.

Når store bedrifter kommer til oss, er det fordi vi har rykte på oss for å være en av de beste i klassen på SEO for bedrifter som selger varer på nett, i en nettbutikk, i kombinasjon med salg av produkter i fysiske lokale varehus og butikker, offline.

Du kan foreksempel få hjelp til å:

 • Kartlegge det totale markedet for organiske søk på Google etter det du tilbyr, og deretter finne ut hvor stor del av dette markedet du for tiden dekker. Resultatet viser deg hvor stort ditt potensielle marked er, målgruppen du kan nå gjennom effektiv bedriftsutvikling.
 • Dele målmarkedet inn i kategorier, underkategorier, eller produktspesifikke nivåer.
 • Kombinere denne informasjonen med dine egne nettanalysedata, salgstall og profittmarginer for å beregne hvor mye du kunne tjene hvis du klarte å nå ditt fulle potensial, i form av markedsandel.
 • Utarbeide prognoser på grunnlag av konkrete tall (penger) og forkjellige valutaer (f.eks. NOK, USD eller EURO).
 • Vise hvor stor del av potensiell nettstedtrafikk (besøkende, potensielle kjøpere) du for øyeblikket går glipp av, basert på historiske søkedata og trender.
 • Lage fremtidige inntjeningsestimater, basert på hvor effektivt trafikk til nettstedet historisk sett er konvertert til salg. Du kan for eksempel beregne effekten det ville ha på omsetning og profitt om du klarte å rykke opp fra femteplass til tredjeplass på Google-søk.

Dette er hva vi kan gjøre for dere

Våre tjenester omfatter både teknisk SEO og operativ søkemotoroptimalisering, samt planlegging og utarbeidelse av effektive innholdsstrategier som er skreddersydd nettbutikkers unike behov.

Vi kan hjelpe dere med nødvendige data og innsikter, slik at markedsføringstiltakene deres kan gi varige resultater.

Vi kan hjelpe dere med å bygge en best mulig bro mellom e-handelsplattformen dere bruker og eksterne byråer for markedsføring og/eller innhold.

Vi kan spare dere for mye tid og penger, samt irritasjonen over å måtte fikse på ting som ikke fungerer etter at nettbutikken er oppe på nett.

Vi tilbyr strukturerte og organiserte tjenester som er lette å forstå, og som raskt kan omsettes i handling.

Våre SEO-forslag og -anbefalinger vil fungere for dere, uavhengig av hvilke e-handelsaktiviteter dere driver med, og vil hjelpe dere med følgende:

 • Prioritering av tiltak, som gir resultater raskere
 • Smartere arbeid med produktkategorier, produktlinjer eller enkeltvise produktsider
 • Fastsettelse av hva som kan vente eller droppes helt av effektivitetshensyn
 • Planlegging av informasjonsarkitektur, nettstedsstruktur og intern lenkearkitektur
 • Innholdsstrategi (involverer blant annet situasjonsanalyse, søkeordsanalyse, webanalyse og konkurrentanalyse)
 • Samkjøring med produktdatabaser som omfatter bruksklare produktbeskrivelser
 • Økt trafikk gjennom innholdsmarkedsføring

Hvorfor store selskaper velger oss for SEO-tjenester

Som kunde hos Search Planet får dere flere fordeler:

 • Dere får alt dere trenger for e-handelsrelatert SEO – fra teknisk kompetanse til strategisk rådgivning, eller opplæring av ansatte, partnere eller andre involverte.
 • Vår totalpakke med SEO-tjenester og -opplæring omfatter seminarer, kurs og interne foredrag skreddersydd for bedriften og dens ansatte.
 • Etter mange år i bransjen har våre ansatte også bygget opp en liste over kontakter og leverandører som vi kan involvere dersom dere har spesielle behov eller mangler intern kompetanse for å håndtere en bestemt oppgave.
 • Dere vil dra nytte av vår omfattende erfaring med en rekke forskjellige verktøy, programvare og plattformer, slik at dere unngår å velge feil partner eller plattform, og generelt unngår feilene mange andre gjør.
 • Dere får de beste rådene om hvordan dere kan bruke markedsføringsressurser på en mest mulig effektiv og kostnadseffektiv måte, slik at dere får en god prosess uten kostbare forsinkelser eller frustrerende feiltrinn.

Skreddersydde for din e-handelsplattform eller nettbutikkløsning

Vi kjenner de fleste e-handelsplattformer, nettbutikkløsninger og publiseringsløsninger på markedet, og har i flere å jobbet med teknisk SEO for nettbutikker som bruker disse. Det som er viktig eller relevant å vite om for å realisere gode SEO-resultater, vet vi om.

Vi hjelper deg med å identifisere og kartlegge flaskehalser og barrierer for gode rangeringer på Google og andre søkemotorer, og unngå dem før du starter.

Vi er erfaren på de fleste nettbutikkløsninger og e-handelsplattformer i det norske markedet og jobber mye med teknisk SEO-analyse for nettbutikker som:

Et samarbeid med oss sikrer suksess

Vi jobber typisk med selskaper som har 500+ millioner kroner i årlig omsetning i nettbutikken. Våre tjenester er spesielt bra for organisasjoner med diversifiserte markedsføringsstrategier.

Vår spesialitet er SEO for e-handel for store nettbutikker, og vi er det trygge alternativet for store organisasjoner og nettbutikker med høy omsetning som ikke har råd til å gjøre feil, og som trenger strømlinjeformede og effektive systemer som fungerer problemfritt – også når mange mennesker og team jobber opp mot systemene.

Slike spesialiserte SEO-tjenester er kanskje ikke helt billige, men kundene våre opplever at det er en investering som betaler seg selv – ofte med flergangen.

Dette er ofte store organisasjoner som både opererer nettbutikker og fysiske lokale butikker, og som krever integrerte SEO-tjenester tilpasset deres nettbutikker og e-handelsløsninger.

De fleste e-handelsansvarlige vi jobber med, har egne folk som jobber med innholdsproduksjon, utvikling og implementering (enten interne medarbeidere eller innleide leverandører). De ønsker gjerne å ansette en ekstern konsulent til å veilede dem.

Hvis dette virker relevant for deres bedrift, ønsker vi gjerne å bli en «forsterkning» på teamet.

Noen som kan ta dere til neste nivå.

Samarbeide tett med dere, for å ta dere fra «gode» til «utrolige».

Eksempler

Utfordringer du får løst

Vi evaluerer hvor effektivt du arbeider med å skaffe kunder og selge varer og tjenester, og samspillet mellom salg, markedsføring, merkevarebygging på tvers av strategier, teknologi, lokasjon og avdelinger.

Noen av utfordringene din ekspert kan hjelpe deg med å løse kan være:

 • Internasjonal SEO i flere land og på ulike språk
 • Produktkategorisering
 • URL-struktur
 • Utfordringer og begrensninger som handler om informasjonsarkitektur
 • Problemer med navigasjon
 • Duplikatinnhold
 • Paginering
 • Filtrering, sortering og kjente behov på produktkategorier (PLPs)
 • Unike behov på produktsider (PDPs)
 • On-page optimalisering av sidetyper og malverk fra kjernen og ut (til alle URL-er som bruker disse)
 • Indekseringsproblemer og trafikkfall
 • Forretningskrav, tekniske spesifikasjoner og akseptansekriterier
Internasjonalt anerkjent

Konsulent med 20 års erfaring

 • Omtalt og sitert hos Forbes
 • Global E-Commerce Awards Judge
 • Global Search Awards Judge
 • Topplistet SEO-spaltist hos Search Engine Land
 • Anbefalt SEO-ekspert å følge av Search Engine Journal

Official European Search Awards Judge 2021
Global eCommerce Awards Judge
Global Marketing Awards Official Judge Logo.
Forbes Logo
Interessant?

Vil du høre mer?

Ønsker du en uforpliktende prat, en vurdering eller et tilbud? Send en beskjed til oss, så avtaler vi nærmere.

Send en beskjed