Søkeordsanalyse for nettbutikker og retail er annerledes


Vår søkeordsanalyse blir skreddersydd for å aktivt fange opp kvalifiserte kunder i de ulike stegene i kjøpsprosessene, både online og offline, og gjør om disse til betalende kunder.

Skjermbilde fra Google Analytics etter SEO for nettbutikk

Premium SEO-tjenester for store bedrifter, butikkjeder og nettbutikker.


Langvarig høy effekt på forretningskritiske mål og KPIer.

Hvorfor er dette viktig for deg?


Vi kombinerer søkeordsanalysen med salgstall og historiske konverteringstall, og gir et tydelig bilde av bedriftens potensial, basert på avkastning, ikke kun på søkevolum alene.

Nettbutikker lever av å selge produkter til kunder.

Det er fortjeneste som er det viktigste. Målet å selge flere produkter til flere kunder, for å tjene mer penger.

Det spiller liten rolle om nettstedet rangerer høyt på Google-søk eller får en strøm av besøkende, hvis dette ikke fører til økt omsetning.

Målet med SEO for nettbutikker er å tiltrekke de riktige menneskene, besøkende som ender opp med å handle. Det oppnår man ved å bruke de riktige søkeordene.

Hvis tid og ressurser ikke hadde spilt noen rolle, ville dette vært enkelt.

Men uansett hvor stor virksomheten din er, har du ikke kapasitet til å gjøre alt. I en nettbutikk med tusenvis av produkter er det ikke mulig å finpusse alle produkttekster, eller optimalisere hver eneste kategori og underkategori. Du må foreta prioriteringer.

Du må ha en effektiv SEO-strategi.

Søkemotoroptimalisering dreier seg om langt mer enn å utarbeide og bruke lister med populære nøkkelord og søkeuttrykk. Optimal utnytting av ressursene får du bare hvis du kombinerer relevante søkeord med salgstall og historiske salgskonverteringsfrekvenser, og så bygger videre på dette. Du trenger grunnlagsmateriale som kan hjelpe deg med å foreta riktige prioriteringer. Solide analyser av data som gjør det enkelt å se hvilke kategorier, underkategorier og produktsider du bør satse på, de som tiltrekker flest kunder og gir størst mulighet for fortjeneste.

Vi kan hjelpe deg med dette. Vi kan utarbeide rapporter for nettbutikken som:

  • Gir et tydelig bilde av bedriftens potensial, basert på avkastning, ikke på søkevolum.
  • Avdekker markedsandelen din, gitt at søk på Google etter produktene du tilbyr er markedet og søkevolumet til nettbutikken er din del av det potensielle markedet.
  • Detaljer om konkurrentene dine, som viser deg hvor godt de gjør det i forhold til deg.
  • Bryter ned resultatene i kategorier og underkategorier, og så sammenligner disse resultatene med resultatene til de viktigste konkurrentene for hvert emne eller tema (det holder ikke lenger å sammenligne aggregerte resultat!)
  • Gir et realistisk bilde av mulighetene som finnes, ikke basert på unøyaktige eller upålitelige mønstre, men på solid datautvinning.
  • Forutsier spesifikt og nøyaktig hva som vil være de økonomiske konsekvensene av å rangere på for eksempel femteplass i stedet for på tredjeplass på Google – ved hjelp av datautvinning, historiske konverteringsfrekvenser og webanalyshistorikk.
  • Skisserer en fremdriftsplan bedriften kan følge for å sikre effektiv gjennomføring av trinnene som skal til for å klatre oppover, for eksempel hva innholdsprodusenter skal gjøre og hvordan de skal gå frem, hvilke plattformer som egner seg best til hva og hvorfor, etc.
  • Forklarer hvorfor, og foreslår hvordan, nettstedet bør redesignes for å skape en kundesentrisk nettbutikk som vil bringe inn nye kunder, klare til å kjøpe, døgnet rundt.
  • Oppretter et system som sporer utviklingen på KPIer i kroner, et språk alle i organisasjonen din forstår, i stedet for i vage termer som søkeordrangeringer eller buzzord.
  • Presenterer all denne informasjonen på en oversiktlig måte, som gjør det enkelt å skjære gjennom motstand mot fornyelser og endringer, som ofte er del av store organisasjoners bedriftskultur.

Når nettbutikkene vi har jobbet med ser resultatene av tilnærmingen vi har foreslått, kontakter de oss før kontrakten nærmer seg sluttdatoen for å fornye den … fordi de ser hvor lønnsom den er.

De vet at de får mange kroner igjen for hver krone de investerer i å samarbeide med oss … og at de vil fortsette å gjøre det i lang tid fremover.

Hvis du ønsker økt omsetning, rask vekst, og en kontant pengestrøm inn på bankkontoen på rekordtid, bør du investere i profesjonell og grundig dataanalyse og søkemotoroptimalisering.

Du trenger mer enn søkeordrapporter, du har behov for analyser utført med strategiske verktøy, som viser prognoser for inntekter og markedspotensial – basert på data fra webanalyse av nettbutikken og virksomhetens historiske salgs-, fortjeneste- og konverteringsfrekvenser.

RETAIL

Vår målgruppe


Vi jobber med nøye utvalgte, motiverte kunder i bedriftsmarkedet, blant annet noen av Nordens ledende retail-aktører.

Vår typiske klient har inntekter på mer enn 500 millioner kroner året, mange har omsetning på flere milliarder hvert år.

Hvis bedriften din faller inn under denne kategorien, vil den detaljerte kartleggingen av søkeord og analysene og rapportene vi utarbeider være svært verdifulle for virksomheten.

Våre tjenester kan ikke sammenlignes med rimeligere, mindre avanserte SEO-tjenester mange firmaer tilbyr. Våre analyser bygger på spesialisert og inngående spisskompetanse og ekspertise innen flere overlappende områder, og mange års erfaring med søkemotoroptimalisering for ledende norske nettbutikker.

Nettbutikker over en viss størrelse har behov for mer inngående kartlegging og analyse av søkeord og SEO enn andre nettsteder. Det er dette vi er spesialister på.

Vi har også gode samarbeidspartnere som kan trekkes inn i forbindelse med innholdsproduksjon og webutvikling på e-handelsplattformer som SAP Commerce, Intershop, Magento, WooCommerce, med flere. Vi investerer mye i opplæring av og koordinering med disse partnerne. Vi setter sammen håndplukkede team basert på den enkelte bedrifts særegne behov. Sammen kan vi bringe bedriftens omsetning til nye høyder!

MEDIEOMTALE

Anerkjent SEO-ekspertise


Våre dyktige ansatte har over flere år oppnådd gode resultater og internasjonal anerkjennelse.

Forbes-omtale.

Omtalt og presentert som en av verdens 25 fremste SEO-spesialister.

Trond Lyngbø: SEO Columnist At Search Engine Land

Search Engine Land: Topplistet SEO-spaltist fem år på rad (50+ publiserte spalter.)

Google IT: Bok om søkemotoroptimalisering med Trond Lyngbø fra Search Planet AS i Oslo, Norge.Google It: Medforfatter av internasjonal bok om SEO utgitt av Springer.

Medieomtale

Pluss mye, mye mer som du kan lese om.

Les mer

Trenger du en søkeordsanalyse for nettbutikken din?

Det er alltid spennende med nye utfordringer, og våre SEO-konsulenter gleder seg til å høre fra deg.

Ta kontakt