Lokal markedsføring: Hvorfor lokal SEO er effektivt for lokale bedrifter som ønsker flere kunder

Hvis du driver en klesbutikk i Oslo, er det ikke særlig fornuftig å annonsere i aviser eller kjøpe utendørsreklame i Sverige eller London, ikke sant?

Men i digital markedsføring ønsker alle å rangere høyest hos Google – overalt!

Dette vil ikke hjelpe dere stort hvis dere er en lokal virksomhet.

Det er langt mer effektivt å drive en lokal markedsføringskampanje som tiltrekker flere kunder til butikken din – også gjennom Internett-markedsføring og søkemotoroptimalisering (SEO).

Hva er lokal markedsføring med SEO?

Search Planet hjelper kunder som dere, med å bringe flere kunder til butikken eller nettstedet, ved å aktivere Googles resultater for «lokale søk» på søk som utføres på stasjonære datamaskiner og mobilenheter i de relevante områdene deres.

Hvordan fungerer lokal SEO-markedsføring?

For en detaljert teknisk forklaring om effektiv markedsføring gjennom lokale søk kan du lese to av mine artikler på den velkjente bloggen Search Engine Land. Du finner de her og her.

Kort sagt har Google nå raffinert sin algoritme for å betjene brukerne bedre. Google forstår at en som søker etter «kaffe» eller «pizza» i Bergen, ønsker å se resultater som viser spisesteder i nærheten – ikke flere mil unna, som i Oslo eller i Trondheim!

De utnytter derfor GPS-basert lokalisering til å:

  • identifisere HVOR en bruker søker fra
  • finne de best matchende resultatene fra LOKALE bedrifter
  • levere dem i prioritert rekkefølge slik at brukerne kan velge mellom dem

De mest effektive markedsføringstaktikkene må baseres på denne virkeligheten.

Fra forretningseierens perspektiv er hundrevis av andre kaffebarer eller pizzautsalg over hele Norge ikke lenger konkurrenter – bare de innen noen få hundre meters radius!

Det er gode nyheter – hvis du vet hvordan du kjører en effektiv markedsføringskampanje med god bruk av SEO for å danke ut de lokale konkurrentene dine og rangere høyt på Googles lokale søkeresultater.

Vår tjeneste for lokal SEO

Search Planet spesialiserer seg på en kombinasjon av lokal SEO og andre effektive markedsføringsstrategier som er skreddersydd for å løse behovene til lokale bedrifter som ønsker å komme høyt på søkeresultatsidene.

Dette vil sette dere rett foran kunder i nærheten som søker etter deres produkt eller tjeneste, og

  • bringe dem inn dørene i butikkene deres i området, eller
  • få dem til å ringe dere på telefon for å bestille, eller
  • bestille gjennom nettstedet deres

Når det gjelder å få mest ut av hver krone, er lokal markedsføring og lokal SEO de mest effektive formene for markedsføring, noe som gir høy avkastning på investeringen.

Hvis du er nysgjerrig og ønsker å finne ut mer om hvordan flere kunder kan tiltrekkes gjennom lokal SEO og markedsføring, ta kontakt.

Dere får en gratis demo i tillegg til en prognose for beregnet vekst for bedriften før og etter dere leier oss inn.