LOKAL SØKEMOTOROPTIMALISERING

Flere kunder inn døren


Når flere lokale kunder finner deg på Google, vil du også få flere kunder og salg i fysiske butikker. Lokal SEO er effektiv markedsføring for lokale bedrifter, butikker og avdelinger.

Skjermbilde fra Google Analytics etter SEO for nettbutikk

Premium SEO-tjenester for store bedrifter, butikkjeder og nettbutikker.


Langvarig høy effekt på forretningskritiske mål og KPIer.

NÆRHET

Hvordan er dette viktig for deg?


Google ønsker å gi sine brukere relevante, lokale tilbud og tjenester. Dersom Google forstår at du er det beste lokale alternativet, kan du tjene godt.

Lokal SEO er meget effektiv lokal markedsføring. Kort forklart handler det om å få kunder nær deg inn døren i butikken din, eller ringe deg på telefonen.

Rangerer nettstedet ditt høyt på lokale Google-søk når noen søker fra en mobiltelefon?

Finner kundene dine virksomheten uansett hvor de søker fra?

Ønsker du å tiltrekke deg nye kunder i nærområdet?

Lokal SEO er designet for å gjøre virksomheter og nettsider synlige for kunder i nærheten av der de befinner seg. Målet med denne formen for søkemotoroptimalisering er å vise potensielle kunder det de letter etter i det øyeblikket de vurderer å foreta et kjøp.

Hvis navnet og merkevaren din blir sett umiddelbart av folk som søker etter akkurat det du tilbyr, øker sjansen for salg betydelig.

Lokale søk fører oftere til salg enn søk utført fra større avstand eller fra stasjonære datamaskiner. Faktisk fører ett av fem lokale søk fra smarttelefon til at potensielle kunder går inn i butikken samme dag!

MULIGHETER

Hvorfor er lokal SEO nødvendig?


Søkemotorer gir høyere rangering og plassering til relevante og prominente nettsider som er geografisk nær søkebrukeren.

Googles mål er å gi brukere en god og tilfredsstillende opplevelse. Folk som søker på nett er bedre tjent med et søkeresultat som viser tilbud i deres nærområde. Tid er dyrebar, og umiddelbare løsninger sparer dem for tid og penger.

Søkemotorer gir høyere rangering og plassering til relevante og prominente nettsider som er geografisk nær søkebrukeren. Og selv om de generelle prinsippene for SEO er de samme for lokale og ikke-lokale sider, er det noen unike momenter som kan gi din lokale SEO et betydelig løft.

RANGERINGSFAKTORER

Slik rangerer Google lokale bedrifter


Enkelt forklart kan man si at det er tre viktige faktorer Google vurderer når de rangerer en bedrift på lokale søk.

1. Relevans

  • Hvor godt samsvarer nettstedet med det de som søker leter etter?
  • Noe så enkelt som å legge til fullstendig bedriftsinformasjon på nettsiden vil øke antall besøkende og føre til større inntekter.
  • Hvis den lokale oppføringen matcher søkeordene brukere i nærområdet skriver inn i søkefeltet, vil trafikken til nettstedet øke.
  • Ved å forstå målgruppen og optimalisere bruk av søkeord kan lokale nettsider oppnå høyere rangering.

2. Avstand

  • Hvor stor avstand er det fra stedet den som søker befinner seg på til stedet virksomheten står oppført under?
  • Lokal SEO kan hjelpe deg å nå potensielle kunder i nærheten av bedriften eller butikken.
  • Relevante lokale posisjonstermer rangeres høyere i søkeresultatene, og en kombinasjon av virksomhetens fysiske adresse og posisjonstermer er svært effektiv.

3. Prominens

  • Hvor godt kjent er virksomheten? Google rangerer velkjente bygninger, steder og virksomheter høyere.

Å arbeide med lokal søkemotoroptimalisering kan være en tidkrevende og budsjettkrevende oppgave, spesielt siden planen må justeres for hver lokasjon. Derfor er det viktig å ta gode prioriteringer. Hva skal du gjøre? Hva skal du ikke gjøre?

OPERASJONALISERING

Slik kan vi forbedre din lokale synlighet


Vi har hjulpet kunder med mindre prosjektavtaler og store bedrifter med flere hundrede butikker. Noen relevante eksempler er: Elkjøp Nordic, Biltema, Jernia, DNB, Ramirent, NorgesGruppen, med flere. Vi hjelper deg med veiledning og bistår med implementering.

Ifølge en rapport MOZ.com utarbeidet i 2018 er det flere faktorer som påvirker rangering på lokale søk.

Lokal SEO kan ikke automatiseres, eller gjøres ”en gang for alle”. Det krever vedvarende og kontinuerlig innsats å optimalisere

Dette involverer en rekke aktiviteter, noen store, andre små som må utføres effektivt. Vi hjelper deg med veiledning og bistår med implementering.

MEDIEOMTALE

Anerkjent SEO-ekspertise


Våre dyktige ansatte har over flere år oppnådd gode resultater og internasjonal anerkjennelse.

Forbes-omtale.

Omtalt og presentert som en av verdens 25 fremste SEO-spesialister.

Trond Lyngbø: SEO Columnist At Search Engine Land

Search Engine Land: Topplistet SEO-spaltist fem år på rad (50+ publiserte spalter.)

Google IT: Bok om søkemotoroptimalisering med Trond Lyngbø fra Search Planet AS i Oslo, Norge.Google It: Medforfatter av internasjonal bok om SEO utgitt av Springer.

Medieomtale

Pluss mye, mye mer som du kan lese om.

Les mer

Trenger du hjelp med lokal SEO?

Det er alltid spennende med nye utfordringer, og våre SEO-konsulenter gleder seg til å høre fra deg.

Ta kontakt