SEO-kurs

Kurs i søkemotoroptimalisering på 3 nivåer: Nybegynner, Avansert og MasterClass

SEO-kurs av høy kvalitet, utviklet av en SEO-ekspert for å hjelpe norske bedrifter med å skalere raskt, lønnsomt. Kan også kjøres som workshop!  🚀

Om kursholderTa kontakt for detaljer!

SEO + Innhold + UX

Unikt SEO-kurs for deg som jobber med innholdsstrategi, innholdsmarkedsføring, innholdsproduksjon og/eller design/UX.

Teknisk SEO

Kurs i teknisk søkemotoroptimalisering. Et mer avansert SEO-kurs for webutviklere, arkitekter, in-house SEO-ansvarlige.

E-Commerce SEO

MasterClass E-commerce SEO-kurs, skreddersydd for nettbutikker, netthandel og retail. Unikt i norsk sammenheng!

Nyhet: Nå også workshop om migrering

Workshop med full gjennomgang i ditt team med alt fra A-Å innen migrering. Unik migreringsstrategi og prosess i 8 faser.


Hjelp med migrering?
SEO-konsulent Trond Lyngbø, Search Planet AS, Oslo, Norge.
Har du andre ønsker?

Dersom disse kursene ikke falt i smak, ta en titt nedenfor. SEO-kurs skreddersydd for ledere!

Våre SEO-kurs begynner med å gi en strategisk oversikt over det store bildet, og går så over til praktiske steg og aktivitetsplaner.

Underveis får du skreddersydde eksempler og caser, så vel som tips og råd som passer din bedrift.

Hvert kurs begynner med en grunnleggende analyse og introduksjon, for å sikre at de ansatte forstår og husker det som blir sagt. Du får konkrete anbefalinger, og råd som du kan starte på med en gang.

Dette er ikke generiske SEO-kurs hvor du lærer litt hist og her, som ti tips for å forbedre søkerangeringer, men ikke egentlig lærer det du trenger å vite eller hvordan du gjør det.

Våre kurs er ikke billig. De er kanskje ikke passende for alle. Men for riktig selskap, og personer, vil det definitivt være verdt investeringen.

Kursprogram kan bli lagt opp i enten halve eller hele dager – ditt valg.

RETAIL

1. SEO i omnikanal-markedsføring


Første del av dette kurset består av en strategisk innføring i søkemotorer og SEO som setter scenen for det som skal følge.

Kurset dekker de grunnleggende prinsippene og forklarer søk i et nåtidsperspektiv, og forklarer hvorfor søk er viktig i dagens handels- og markedsføringsverden. Etter dette begynner vi med praktiske eksempler, og gir råd, spesifikk informasjon og tips.

Vi vil:

 • lage en oversikt over deres nåværende situasjon,
 • vise «hvor på kartet» dere står, og
 • analysere hvorvidt dere jobber effektivt eller ikke

En advarsel: Denne analysen er ikke for dem med svakt hjerte. Vi vil være direkte og ærlig.

Vi avslører kanskje svakheter dere ikke engang visste at dere hadde, eller kanskje dere ender opp med å innse at SEO-strategien deres ikke er så god som dere trodde. Det er en veldig reell fare for at vi viser hvordan dere presterer langt under potensialet deres, og kaster bort millioner på ineffektive markedsføringstiltak – og har gjort det i lang tid.

Men her er det som virkelig teller: I stedet for at du begraver hodet i sanden og later som om alt går bra, vil du bli klar over hvor du kan forbedre deg. Du har en sjanse til å fikse det som ikke fungerer!

Fordi dette blir et dypdykk inn i deres unike situasjon, vil vi trenge litt tid på forhånd til å analysere deres data og bli kjent med deres bedrift, produkter og konkurrenter. Vi må sette opp møter på forhånd, i løpet av hvilke vi kan få tilgang til nødvendige data og informasjon.

Når vi har alt materialet, trenger vi et par dager til å analysere, og til å sette opp en unik og verdifull presentasjon skreddersydd for dere – med det ene gode tips etter det andre, utformet med tanke på å forbedre SEO-resultatene.

Siden det kun vil være deres egne ansatte tilstede under kurset, kan vi være fullstendig transparente og brutalt ærlige. Vi vil ikke være redde for å stille vanskelige spørsmål – og utforske mulige løsninger.

Du kan selvfølgelig invitere så mange du måtte ønske til kurset – både ansatte, leverandører, og eksterne rådgivere, hvis du ønsker. Og hvis du vil at vi skal holde denne presentasjonen under et kick-off eller på et annet sted i landet, eller til og med i et annet land, kan det ordnes.

Hvis du ikke har et møterom som passer for anledningen, eller du vil møtes et sted utenfor deres lokaler, kanskje til og med kombinere dette med team-building-aktiviteter, er dere hjertelig velkomne til å bruke Search Planets lokaler og faciliteter. Vi kan skaffe til veie alt vi trenger, fra møterom til eksklusiv mat og vin fra noen av Oslos beste restauranter, samt losji for deltakerne på hotell, om dere trenger det.

Det finnes flere hoteller kun kort avstand fra våre kontorer, og du kan også kombinere møtet vårt med spa og annen avslapning. Vi kan organisere strategiutvikling eller andre skreddersydde programmer som er tilpasset deres unike behov, så dere får mest mulig ut av dagen.

Resultatet av et slikt kursprogram blir en god løsning for din bedrift, i alle kanaler. Ikke bare vil dere vite hva som er viktig og hvor deres utfordringer ligger, men dere får også en dypere forståelse av dette, samt kunnskap om hvordan dere kan unngå slike utfordringer i fremtiden.

SEO-kurset for omnikanal-markedsføring er vår bestselger. Grunnen til dette er at vi lever i en kompleks multikanalverden. Alt er knyttet sammen med usynlige tråder. Dere må slutte å tenke i «siloer», og komme dere ut av boksen.

Integrér flere elementer av deres markedsføring og legg til rette for organisk søk og SEO i bedriftens overordnede markedsføringsstrategi.

Sørg for at alt dreier seg om kunden, så du kan nå dine potensielle kunder hvorenn de er, på en hvilken som helst enhet.

Presentasjonen vår vil vise dere nøyaktig hva dere skal gjøre. Og siden vi først presenterer en overordnet analyse, som er meget innsiktsgivende, får dere stort utbytte bare av denne ene delen av programmet. Faktisk er det mange av våre kunder som liker dette aspektet så godt at de anbefaler programmet til venner og kollegaer. Mange av våre nye kunder kommer til oss etter anbefaling fra andre.

De fleste deltagerne sier at de fant de praktiske eksemplene, basert på analysen av deres nåsituasjon, særlig verdifulle.

Så hvordan kan vi organisere dette programmet?

Vi kan arrangere et halv- eller heldagsprogram, avhengig av hva dere foretrekker. På grunn av kompleksiteten av markedsføring i de mange ulike kanaler, og antallet overlappende arbeidsdisipliner, anbefaler vi at dere bruker hele dagen. Men dersom det er upraktisk, av en hvilken som helst årsak, kan dere fortsatt få mye ut av et halvdagsprogram.

Vi vil hjelpe dere med å finne de beste løsningene for deres bedrift, basert på analysen gjort på forhånd, og sørger for at dere får noen spesifikke råd med dere tilbake til kontoret etter programmet.

KOMPETANSEOVERFØRING

2. Praktisk SEO-workshop (i team)


Alle våre SEO-workshops er skreddersydd spesifikt for deres team. Du kan stille alle slags spørsmål og vi kan fritt og åpent diskutere alt som har å gjøre med SEO og deres bedrift.

Du og dine ansatte kan spørre oss om alt. Vi vil svare direkte og ærlig. Ingen forsiktig tilnærming – kun harde fakta og konkrete råd.

Ring oss, så kan vi diskutere deres behov, og sette opp en workshop skreddersydd for dere.

Vi tilbyr betaling både i fastpris og per time.

Vi tror sterkt på at de fremtidige vinnerene blir de bedriftene som klarer å prioritere riktig. Ved å holde workshops for dere, hjelpe deres ansatte og coache deres team, kan vi helpe dere med å gjøre det mer effektivt, samt:

 • overføre kunnskap til dere
 • lære dere mer om SEO
 • vise dere hvordan man kan bruke SEO i det daglige arbeidet
 • foreslå hva som bør være deres neste steg
 • fortelle hva dere ikke før kaste bort tid på
 • sørge for at dere får til dette på første forsøk, uten å måtte prøve og feile
 • guide dere i møter med utviklere, designere og informasjonsarkitekter
 • holde workshops for deres innholdsteam
 • arbeide med deres PR- og kommunikasjonsavdelinger
 • hjelpe deres forretningsutviklere og annet relevant personell

En SEO-workshop varer vanligvis et sted mellom én og åtte timer. Alt kan tilpasses.